Lež Ministerstva zdravotnictví o covidovém očkování

16. 11. 2021 11:51:21
Aneb, co nám zatajují o Rakousku. Příklad Rakouska je ukázka covidistické vakcinační propagandy. Určité informace se zdůrazní a jiné přejdou mlčením.

Lež o účinnosti covidového očkování

Na počátku roku až do 31. 7. 2021 uznávalo Ministerstvo zdravotnictví ve svých mimořádných opatřeních účinnost covidové vakcinace jen na dobu 9 měsíců. Od 1. 8. 2021 je účinnost covidového očkování v mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví uznávaná jako nekonečně dlouhá a to po dvou dávkách a u Janssena po jedné dávce. Je to lež, která má podpořit odbyt vakcín. Samo Ministerstvo zdravotnictví přitom ve svých jiných aktech uznává, že vakcínám klesá účinnost, proto tlačí očkované po šesti měsících k přeočkování třetí dávkou.

Jako lživá se tak ukazuje reklamní kampaň Ministerstva zdravotnictví pod heslem: Tečka za koronavirem. O žádnou tečku nejde, maximálně o pomlčku. Očkovaní se zřejmě musí smířit, že až do konce epidemie budou nuceni k přeočkování, protože ani u třetí dávky výrobce nezaručuje její definitivní účinnost. Tento rozdíl v trvání ochranných účinků vakcíny je radikálně jiný, než je u očkování, které náš stát nařizuje jako povinné (např. tuberkulóza, tetanus). Nebezpečnost postupu Ministerstva zdravotnictví dokládá rozhovor s Karlem Drbalem z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy: JAN MARTÍNEK: Imunolog Drbal: Netestováním očkovaných vláda vědomě šíří infekci covidu (Novinky.cz 16. 11. 2021).

Klam o bezinfekčnosti

Ministerstvo zdravotnictví i novináři často užívají pojem bezinfekčnost. Tento pojem je zavádějící, protože vytváří v lidech představu, že po očkování se nemohou nakazit sebe, ani jiného. To je klam. Absolutní a trvalou bezinfekčnost nezaručuje ani očkování a ani prodělání nemoci. Je však zřejmé, že obě imunity – přirozená získaná proděláním nemoci i umělá získaná očkováním – mají pozitivní vliv pro jedince, ale nejsou věčné a absolutní. Mělo by se s nimi zacházet stejně. Rozhodně by neměla být umělá imunita z očkování preferována na základě lživých předpokladů o nekonečnosti její ochrany před přirozenou imunitou z nemoci, která je v mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví uznávána jen 180 dnů. Obě by měly být uznány stejnou omezenou dobu.

Co nám neříkají o Rakousku

V rámci očkovací propagandy se zmiňuje Rakousko za tvrdý postup proti neočkovaným, uznává se však přirozená imunita z nemoci. Vakcínoví propagandisté už nezdůrazňují, že Rakousko omezilo uznávání očkování jen na 9 měsíců. Pak musí být přeočkování nebo šlus. Dokonce se plánuje, že u vakcíny Janssen bude uznání na pouhých 28 dnů.

Rakouské uznání vakcín na 9 měsíců je na stejnou dobu, jako byla platnost vakcinace u nás do 31. 7. 2021. Potvrzuje to lživost přístupu našeho Ministerstva zdravotnictví, které uznává platnost vakcinace neomezeně. Stanovení povinnosti v mimořádných opatřeních je legitimní jen, když jsou motivována epidemiologickými důvody, nemohou být stanoveny jako nedůvodný benefit pro očkované, aby se podpořil odbyt vakcín na trhu.

Veřejnoprávní novinářský debakl

Změna uznání platnosti vakcinace z 9 měsíců na nekonečno učiněná k 1. 8. 2021 v mimořádných opatřeních Ministerstva zdravotnictví je lživá a má dopady na šíření epidemie, protože jsou uznáváni jako „bezinfekční“ lidé, u kterých účinnost vakcíny podstatně poklesla. Jde o zásadní otázku, ale zajímají se o to novináři? Zeptal se na tuto věc novinář z Českého rozhlasu či České televize? Že by se na to zeptal Václav Moravec ve svých otázkách? Byla by to samozřejmě pro ministra zdravotnictví nepříjemná otázka.

Je zarážející, že je takto chráněno jedno ministerstvo Babišovy vlády, když jinak novináři České televize k této vládě přistupují nepřátelsky. Proč je platnost vakcinace informační tabu? Co je za tím. Platí zde slova prezidenta Václava Klause přednesená 17. 11. 2021 u Hlávkovy koleje v Praze: „Nesmíme se smiřovat s věcmi, se kterými nesouhlasíme, tak jako se s nimi nesmířili studenti bydlící v této koleji před 82 lety. Nesmíme si nechat vzít právo na kritické myšlení...“.

Pokládejme si otázky a hledejme odpovědi. Protože na otázky po důvodu změny uznávání platnosti vakcinace nenašli odvahu zeptat se novináři, zeptal jsem se podle zákona o svobodném přístupu k informacím a na Ministerstvo zdravotnictví zaslal dotaz: „Ve svých mimořádných opatřeních Ministerstvo zdravotnictví uznávalo tzv. „bezinfekčnost“ po covidovém očkování do 31. 7. 2021 po dobu 9 měsíců. Od 1. 8. 2021 ji uznává ve svých opatřeních bez časového omezení, tedy jako nekonečnou. Na základě jaké studie odborného pracoviště nebo na základě jaké informace výrobce přistoupilo Ministerstvo zdravotnictví ke změně a uznalo účinnost vakcín jako nekonečně dlouhou?“. Až zašle odpověď, zveřejním ji.

Závěr

Ministerstvo zdravotnictví je nedůvěryhodný úřad. Jeho rozdílný přístup k uznání přirozené imunity z nemoci jen na 180 dnů a uznání umělé imunity z očkování jako nekonečné, je přístupem lživým. Pokud se nezačne chovat pravdivě a nepochopí, že mimořádná opatření nejsou marketingovým nástrojem podpory vakcinačního kšeftu, ale právním aktem pro boj s epidemií, chápu, že se mu lidé budou stavět na odpor.

Věnování

Tento text věnuji Janu Hnízdilovi, Janě Zwyrtek Hamplové a Janu Tománkovi, kterým za jejich názory bylo znemožněno publikovat na Aktuálně.cz. V našich dějinách jsme měli zastánce svobody slova jako Karla Čapka či Karla Havlíčka Borovského, ale i aktivistické novináře sloužící moci jako to byli za německé okupace Vladimír Krychtálek, Karel Lažnovský, Jaroslav Křemen, Vladimír Ryba, Václav Crha, Emanuel Vajtauer a Karel Werner. Každý autor má v torně své maršálské pero a rozhoduje se sám, na kterou stranu se přidá.

Ne-dobrovolné covidové očkování.

Covidistický nápad na placení léčby

Autor: Zdeněk Koudelka | úterý 16.11.2021 11:51 | karma článku: 38.72 | přečteno: 1890x

Další články blogera

Zdeněk Koudelka

Rozhovor o úloze opozice a svobodě projevu

Rozhovor o úloze opozice a svobodě projevu. Parlamentní listy 12. 5. 2022, otázky kladl Jakub Vosáhlo.

12.5.2022 v 21:15 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 61 | Diskuse

Zdeněk Koudelka

Udivující případ cenzury

K protiústavnímu cenzurnímu vypnutí některých vládě nepohodlných webů se přidávají i soukromé korporace. Některé příklady potvrzují, že cenzura vede k výsledkům, které hodnotím jako hloupé.

29.4.2022 v 8:49 | Karma článku: 9.57 | Přečteno: 162 | Diskuse

Zdeněk Koudelka

Morální nepřijatelnost cenzury

Existence a rozsah cenzury vypovídá o vztahu držitelů moci k občanům. Vláda, která respektuje občany jako svéprávné, rozumem obdařené lidské bytosti, cenzuru nepotřebuje.

24.4.2022 v 22:21 | Karma článku: 28.86 | Přečteno: 628 | Diskuse

Zdeněk Koudelka

Rozhovor o cizí vojenské základně, cenzuře a korespondenčním hlasování

Rozhovor o cizí vojenské základně, cenzuře a korespondenčním hlasování. Parlamentní listy 17. 4. 2022.

17.4.2022 v 18:19 | Karma článku: 7.21 | Přečteno: 234 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 21.20 | Přečteno: 276 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 686 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.16 | Přečteno: 403 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 253 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 188 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1352

Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...