Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co jste tím chtěl vlastně říct? Že nemá cenu dělat nic, že k promoření většiny populace stejně dojde? Myslíte si, že to vláda a odborníci, o které se opírá, neví?

Chápete vůbec, co je smyslem těchto opatření? Vždyť je to v nadpisu jednoho z těch článků, na které odkazujete - je to boj o čas. Zbrzdit alespoň šíření tohoto viru ..než se dovybaví příslušná zařízení potřebnými pomůckami, než se získá více informací o tomto viru, než se vyvine vakcína. Rozložit nemocnost v čase.

Chtěl jste jen demonstrovat svůj "nadhled"? Nebo se skutečně obáváte o demokracii? Ta ale bývá nejvíce ohrožena chaosem ve společnosti.. a zaváděná preventivní opatření tomu mají předcházet. Jestli opozice, včetně vámi zmiňovaných Pirátů, viditelně neobstruuje (a koukám, že by jste jim byl schopen poradit), tak to beru spíše jako důkaz rozumu. Zvyšování chaosu ničemu nepomůže. A příležitostí ke kritice bude zpětně dost a dost.

2 0
možnosti
Foto

Vláda se o žádné odborníky neopírá. Babiš, byl Hamáčkem a ministry za ČSSD vyzván, aby svolal Ústřední krizový štáb a věc přenechal odborníků, jak to

nařizuje zákon. Vždy to odmítl. Dál vytváří chaoz.

0 0
možnosti
Foto

Stát a kraje mají krizová oddělení, která řídí ředitel anebo tajemník. Úředníci těchto oddělení jsou školeni na případné krize. Mají vypracované krizové plány a jejich součástí je Pandemický plán a to od roku 1998 . Jsou součástí Integrovaného záchranného systému. To znamená, že vědí, co dělat v případě živelných katastrof a pandemií. Mají sklady, kde je vše potřebné pro případy krize. Takže vědí, že o pandemií se jedná pokud onemocní jedno procento obyvatel. Dokázali zvládnout povodně, dokázali zvládnout chřipkové epidemie, dokázali zvládnout i další epidemie, které se na našem území vyskytly od roku 1998. Vědí, jak postupovat v případě i této pandemie. Babiš o tom neví zhola nic a vytváří jenom paniku a zmatky. Jenom si honí politické body.

3 2
možnosti
Foto

Ten vtip se zavřením Čechů je fajn. Pravdou je, že když udeří chřipka "A" tak trvá cca 3 měsíce. Jen v Česku onemocní na milion lidí což je kolem 10 tisíc lidí denně. Na různé komplikace zemře na 2000 lidí. To je cca 20 lidí denně. Zcela určitě z nich velká část zemře v důsledku pneumonie, podobně jako u coronaviru. Odehrává se to každoročně na celé severní polokouli během zimních měsíců a nikdy to neprovází taková hysterie.

2 1
možnosti

P39a70v45e32l 19P77o84n68e17c

15. 3. 2020 16:36

"Nové pacienty už není kam dávat a jsou ponecháni bez léčby, zemřít." -- starosta Giorgio Gori

"Situace je horší než po výbuchu bomby, protože bomba vybuchne jednou, kdežto tohle se opakuje každý den." -- profesor Giacomo Grasselli z Milána

Zdroj: https://kechlibar.net/2020/03/12/z-viroveho-bojiste-aneb-neco-k-aktualni-situaci-v-evrope/

4 0
možnosti
Foto

I56v21a95n 30M41a88r73e33k

15. 3. 2020 16:07

Pane Koudelko, velká Karma. R^ [>-]

3 0
možnosti

P45a78v79e28l 70P47o33n52e38c

15. 3. 2020 16:07

Vláda dělá chyby, nicméně disciplina obyvatel je zjevně nedostatečná. Argumenty pro omezení práv obyvatel najdete třeba tady: https://bit.ly/39U1xR5

3 1
možnosti
Foto

Nevím co si představujete pod pojmem disciplína, ale to, že lidé jednají velmi nerozvážně a rizikově je dané faktem, že stát ochraňuje lidi před jejich špatnými rozhodnutími tím, že následky jejich špatných rozhodnutích přenáší na celou společnost. To má za následek, že víc a víc lidí riskuje a spoléhá se na záchranu od státu.

2 0
možnosti

Tak tenhle článek bude pěkný hromosvod. Anebo spíš hnojosvod. To bude masakr, až se tady sejdou všichni etatističtí panikáři! ;-DR^

2 0
možnosti
Foto

Lidé mají strach a ze strachu vzniká panika. Cituji: "Ta panika je nesmyslná a v jistém smyslu i šokující. Ukazuje totiž, jak lehké je i dnes, v jedenadvacátém století, zmanipulovat dav k iracionálnímu jednání. I když je lidstvo vzdělanější než kdykoli v minulosti, sociální sítě v kombinaci s médii zjevně umějí strhnout davy k panice." říká náš přední epidemiolog doc.MUDr. Rastislav Maďar, Ph.D.

A stát umí každou paniku využít k posílení své moci.

5 0
možnosti

Přesně to očekávám - že koronavirus posílí všechny státy od Kiribati po Havaj takovým způsobem, že budou oběti všeobecného výmyvu šťastni v celosvětovém koncentráku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik