Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Koudelko. Vas predposledni odstavec ukazuje presne nepresnosti Ustavy k vysvetlovani pravomoci ve vedeni zeme. Pravomoci k ustavnim zakonum predevsim.

Prezident je soucasti moci vykone. Stejne jako vlada. V nasi republice MUSI mit vlada vetsinu ve Snemovne, aby mohla uspesne pracovat. Tento system nema kontrolni opozici. To znamena, co vlada odhlasuje, je dano.

Nouzovy stav je diktatem vlady. Stejne jako novy zakon. (zde US muze jej smazat pro poruseni Ustavy) i ten ustavni pro nouzovy stav, je tedy v rukou vlady. Jestli i prezident je vyloucen z kontroly vlady, nase republika upada do diktatoskeho rezimu. To je uzasne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik