Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, senát by měl smysl, kdyby tam bylo 81 nezávislých osobností, které by při projednávání různých "problematických" zákonů vyjadřovali různé názory a ne tak, jak jim to velí stranický klub. Touto stranickostí a neochvějným postojem podle oficiálního stranického názoru právě degradují smysl senátu. Při jeho vzniku nám Havel pěkně vymyl mozek. Zakázat tvorbu klubů v senátu, zakázat kandidaturu za nějakou stranu, pouze za sebe. Lidé svou neúčastí při volbách ukazují svůj názor na tento spolek.

0 1
možnosti

Antoníne, to je docela častý názor. Kdybychom šli do důsledku, obě tělesa ani nejsou nutná. Stačilo by, aby 1 předseda = měl 1 hlas. Podobně je to s principem - "Závazného hlasování - Jde proti přísaze = "Dle svého nejlepšího vědomí, svědomí". To už ani nemluvím o produktu Opoziční smlouvy - Přepočtu zvýhodňování ! Opět, ten Senát je tomu jakousi protiváhou ... :-)

2 0
možnosti

Přiznám se, že jsem Senát i já zprvu považoval za "Slepé střevo - odložiště". Čím dále, od r. 1989 - vidím jeho důležitost ! Stejně fantastické, kdy prezident skládá svůj slib do rukou jeho předsedy - Aby obratem jej chtěl vyhladovět + již koná. Předsedu nepozve na oběd ! Zakládá si "Svou prezidentskou ČR" ! Bez problémů v krizi požádá o 223 mil. Kč, svého navýšeného rozpočtu !? ...

Podobně pan Bureš - Senát, překážející "Žvanírna - překážka toho lépe" ! Evidentní personální vyprázdněnost Hnutí jasně naráží na kritéria Senátorů - očekávaně "Usedlejším a moudrých lidí" ! Není je kde brát ! Je dobré se podívat - komu vlastně Senát vadí ? Kdybych si kojil své ego a ochraňoval vlastní, soukromé investice - To těleso by mi vadilo taky ! ... :-)

2 0
možnosti

J74a67n 89R31á10ž

24. 9. 2020 20:31

Když senátoři považují podporu vztahů s Taiwanem za svou prioritu, tak na to věnovat se návrhům, jak a co by ulehčilo život malým podnikatelům a živnostníkům už energii nemají.

Většina senátorů dělá dlouhodobě vše proto, aby rostl počet občanů, kteří nejenom funkci Senátu nerozumí, ale k Senátu mají přímo negativní postoj.

2 2
možnosti

Nedávno byla zmiňována historie Senátu kam byly po "sametové revoluci" odklizeni zasloužilí politici a pak to pokračovalo samospádem a vytvářením zákonů tak, aby existenci Senátu podpořily. Chováním Senátorů v rámci regulí, by pravděpodobně přes pár věčných brblalů nebylo tak zpochybňováno. Když se ale vydá cestou ustavení dalšího mocenského centra je na místě jeho existenci zpochybnit.

2 0
možnosti

Smůla že v senátu máme i magory typu Vystrčila, Lásky, Hilšera a další exoty.

Pokud někdo ze senátorů po několika letech dá dohromady i poměrně rozumný návrh, tak sláva mu.

Jenže díky převaze shora uvedených exotů se ze senátu stala jen další vládní opozice, která se zabývá hlavně okopáváním kotníků vládě a prezidentu.

Když si tak sečtu plusy a minusy, jsem pro jednokomorový parlament bez senátu...

3 3
možnosti

Aktuálně to tak vypadá. Odkladiště neúspěšných, deroucích se k moci, tak nemůže produkovat státotvorné činy.

0 0
možnosti

L80u27b24o77š 27K72r11i21m37l

24. 9. 2020 19:36

Když už si berete do úst pana Wericha, tah ho citujte přesně!

1 0
možnosti

Je důležitá přesnost citace, nebo vystižení ducha výroku?

2 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik