Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P54a93v75e73l 97D33u97d27r

9. 1. 2021 16:41

A co Úmluva k provedení Schengenské dohody ? Ta říká, že vnější hranice Schengenu budou chráněny ale nejsou, probíhá organizovaná invaze ilegálních migrantů. Nebylo by lepší, bavit se nejdříve o odstoupení od této úmluvy? To by nebránilo volnému pohybu zboží.

1 0
možnosti
JP

Referendum je mocný nástroj pro populisty a manipulátory. Dávat jim tento nástroj do ruky by bylo nezodpovědné. Žádné heslo s EU na věčné časy tady nikdo nehlásá, to je pouze autorova demagogie. Takže jsem zásadně proti tomu, co tady autor propaguje jeho argumenty nejsou podloženy realitou.

3 3
možnosti
Foto

K38a76r42e98l 74C35a90c29h

11. 1. 2021 19:16

Referendum je standardní demokratický nástroj. Je to rozhodně demokratičtější nástroj, než masová vystoupení lidu s demagogickými řečníky na pódiích, kteří zneužívají davové psychózy.

1 0
možnosti
Foto

Tak ono si stačí přečíst, z jaké strany autor je. Nemůže potom překvapit, že postoj k EU je prostě takový, jaký si přejí především v Moskvě. Ale ono čas ukáže, jestli byl třeba brexit dobrý nápad nebo ne, protože až tam všem dojde, že zboží se mezi EU a UK prodává v neztenčené míře a k tomu akorát přibylo lejster a ztráta času, chytí se Angličani za hlavu a tipuju, že do roka a do dne podávají novou přihlášku do EU.

5 2
možnosti
Foto

K79a44r78e82l 46C33a33c59h

9. 1. 2021 14:50

Souhlasím a karma samozřejmě podpořena. Jen mě udivuje, kolik lidí si v diskusích pomáhá tím, že stoupence odlišného názoru nazývají hlupáky, či jinou hanlivou nálepkou. Pan Kněžínek kupříkladu v jednom z příspěvků čtyřikrát. Zřejmě si myslí, že tím donutí oponenty názor změnit. Není-li dost argumentů ...?

1 1
možnosti
RK

Jsem velice rád, že jste můj příspěvek rozcupoval relevantními argumenty. Píši o konkrétních věcech. Vy jen melete dokola obecné fráze.

0 0
možnosti
PD

P67a83v53e43l 85D65u19d36r

9. 1. 2021 12:51

Tento článek je póza, jejímž jediným výsledkem budou plané diskuse, které nic nevyřeší, a tedy ztráta času, která nás odvádí aktuálních problémů. Např. neustálé zdražování elektřiny, kvůli dotacím solárním baronům a dalším klimatickým parazitům, nová norma emisí CO2 pro osobní auta, jejímž cílem je zlikvidovat náš průmysl, emisní povolenky, které se také jen zdražují, atd.

1 0
možnosti
Foto

K62a69r14e65l 44C94a59c93h

9. 1. 2021 13:24

Neřekl bych, že je to póza a ztráta času. Čím více lidí si uvědomí, že je to pro ČR životně důležité, tím více lidí změní dosavadní volební preference. Pro řešení přízemních aktuálních témat nesmíme zanedbat téma zachování suverenity ČR.

2 0
možnosti
Foto

Tak tohle dokáže napsat docent práva. :-/

Opuštění EU, nic nového, takových už tu bylo plno, ale NIKDO, tedy ani vy, to neměl dotažené do konce. Volat po opuštění EU je regulérní, pokud máte argumenty proč. Ale v tom případě musíte nutně mít i jasnou představu, jak dál. A to tedy nemáte ani náhodou.

Plkáte o nezbytnosti úpravy Ústavy, ale to je úplně mimózní, protože i za současného stavu existují právní instituty, které by to umožnily. Ale není jediná studie, jediná aspoň představa, tedy použitelná, jak dál po odchodu z EU. A jako vzdělaný člověk byste neměl kázat takové bludy. Já vím, ta vaše 3kolóra to má v programu, ale jste ještě horší než např. před vámi Svobodní, jejichž Mach dal na stůl aspoň něco. Použitelné to sic nebylo, ale aspoň bylo znát, že si uvědomuje nutnost mít připravené i to "B". Kam se na ně hrabete.

2 2
možnosti
Foto

K85a59r38e95l 90C44a95c79h

9. 1. 2021 13:36

Pane Macháčku. Podsouváte autorovi článku, že chce abychom z EU vystoupili a neříká, co potom. Já tam nic takového nevidím. Autor jen chce, aby se lidé k setrvání v EU svobodně vyjadřovali při příležitosti každých parlamentních voleb. Myslím si, že je to dobrá myšlenka. EU je v této chvíli zcela jiná, než při našem vstupu. Lidé by tak opakovaně měli možnost se vyjadřovat k tomu, jak se EU v čase mění a zda cítí, že tyto změny jsou, nebo nejsou přijatelné pro občany ČR. Já jsem za to dal autorovi karmu.

2 2
možnosti
JV

Hmm. Na straně jedné dobrovolné členství EU se všemi nedostatky, a že jich je požehnaně a na straně druhé ruský chomout, bez možnosti volby. O tom by totiž ve skutečnosti bylo případné referendum o vystoupení z EU.

4 1
možnosti
PC

Pane Veigente,

a proč od zdi ke zdi? Proč tak málo národního sebevědomí? My opravdu potřebujeme být stále něčími vazaly? Je třeba si konečně uvědomit, že nám to ještě NIKDY v historii nic dobrého nepřineslo!

1 0
možnosti
MS

Tak si po přečtení článku říkám jaký je rozdíl mezi námi a muslimskými, nebo africkými imigranty, kteří zaplavují Evropu.

Spousta lidí také nadává, že místo opravy své země volí útěk pryč.

0 1
možnosti
Foto

Sledujme další osudy Velké Britanie a vše, co jí brexit přinesl. Proč se tedy Skotové chtějí znovu k EU připojit, nám asi pan autor nevysvětlí.

ČR teď má mít zase na chvíli předsednictví, tak jsem zvědav, jaké změny tam dokážeme prosadit a které blbiny dokážeme zrušit.

Spíš se obávám, že nějaké díky našim schopným nějaké přibudou.

Leda že by to pan autor vzal sám do ruky. ;-D

1 0
možnosti
ZZ

nikdo netuší, jak eu vlastně funguje, svatá pravda, ani sama eu to neví, desetitisíce a možná už statisíce nevolených úředníků, kteří se mmch každých 6 měsíců stěhují z jednoho města do druhého, jejichž jedinou kvalifikací bylo slíbit oddanost straně, vymýšlí hlouposti, aniž by jim kdo k tomu dal nějaké kompetence, a ty potom jdou do podkomisí, komisí až se dostanou do hlavní komise a ta to předžvejká pro výbory, samozřejmě že i tam to projde a dostane se to hlavní, tentokrát evropské komise, nikdo nepátrá, že jim o věci nepřísluší rozhodovat, hodí ten který nesmysl (emise, zrušení olova při výrobě nábojů a tisíce dalších) to na papír s hlavičkou eu a rozešlou, v evropě jsou statisíce pánů kněžínku a pro ně je to svaté, vždyť to přišlo až z brusele

1 3
možnosti
RK

Máte pravdu. Netušíte.;-). Jste docela masochista, dávat takhle najevo svou neznalost. Holt, Vysoká škola života se hned pozná.;-D

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS