Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a75n 58R75á43ž

28. 2. 2021 15:59

Z jiného soudku:

Zdeňku, ptám se Tě, neb tě považuji za respektovaného odborníka na ústavní právo.

Přečetl jsem si na vládním webu (https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/nouzovy-stav-a-mimoradna-opatreni-_-co-aktualne-plati_od_1_brezna) co je vlastně zakázáno a ač se považuji za člověka, který se v právních předpisech orientovat dovede, tak zde jsem v rozpacích jestli platí to, co vláda občanům nařizuje nebo platí vše, co vláda nezakázala.,

V jednom předpise totiž vláda občanům nařizuje(!!) ,aby od 1. března mimo tam uvedených vyjímek, pobývali výhradně v obci, kde mají trvalé bydliště a povoluje (jen?) v obci, chodit na nákupy a na procházky do parku a lesa, či sportovat na venkovních sportovištích

V druhém předpise vláda občanům zakazuje od 1.března pohybovat se na území České republiky a mimo jiných, stanovuje vyjímku pro cesty za sportem na venkovním sportovišti.

Jsem přesvědčen, že ani zákony, či vládní nářízení, byť vyhlášené v nouzovém stavu, nedávají vládě právo občanům cokoliv nařizovat, ale Ústava dává vládě jen právo určité činnosti nebo pohyby osob zákonem zakázat. Takže když budu první předpis ignorovat a v souladu s vyjímkou ze zákazu pohybu uvedenou v druhém předpise si pojedu zahrát golf, nemusím se bát postihu?

Zdraví HonzaR.

0 0
možnosti

J13a32n 54R12á28ž

28. 2. 2021 16:22

A dodávám, že golfové hřiště se nachází v okrese, kde mám trvalé bydliště a tak zákaz opustit okres neporuším

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik