Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J33a67n 89M83a47r26e56k

17. 4. 2021 23:04

U nás v Kanadě žádné občanky nemáme. Jenom řidičáky. A kdo nemá řidičák, prakticky nemá žádný doklad totožnosti a nikomu to nevadí, a Kanada jede dál...nejsem si jist, ale tuším, že ty občanky v Čechách zavedli Němci za Protektoráru. Mýlím li se necht mi je odpuštěno a opraveno.

0 0
možnosti
Foto

Všeobecné občanské legitimace zavedlo vládní nařízení z roku 1919 jako dobrovolné, ale již dříve byla nutnost prokázat totožnost v určitých případech a k tomu sloužil např. pas, domovský list. Za Protektorátu Čechy a Morava se staly povinné. Je pravdou, že by řidičský a občanský údaj šlo sloučit v jeden doklad, mají mnohé totožné údaje. Řidičákem lze dnes prokázat totožnost, ale ne občanství a bydliště. S pozdravem Zdeněk Koudelka

0 0
možnosti
Foto

Pane docente, proč v článku nepřiznáte, že i titul hraje roli. Speciálně váš, JUDr., to zabírá na všechny policisty od dopravních po posledního pochůzkáře, který vás z nudy chytne přecházet na červenou úplně prázdnou silnici v půl dvanácté v noci.

0 0
možnosti
Foto

Titul v občance zapsaný nemám. S pozdravem ZK

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik