Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen mně děsí, že tohle chtělo dělat ústavního soudce:-/

1 1
možnosti

Tak se mi zdá, že jsou některé texty sepsány jen za účelem připomenutí se.

4 1
možnosti
Foto

A máte to potvrzení i s razítkem? :-)

ÚVN má poněkud máslo na hlavě, když k panu presidentovi pustili najednou několik osob bez roušek(!) v době, kdy jiné zdravotnické ústavy měly dost přísná nařízení - zápis návštěvníka, předložení průkazu o očkování nebo PCR testu, max. 1 osoba u pacienta na max. 20 minut. A návštěvník musel u zamčených dveří zazvonit a musel za pacientem v doprovodu sestry. Vlastní zkušenost.

Podobné opatření se používá i v případě vlny nějaké chřipky a pod.

2 3
možnosti

I78v75o 57B70o13u30š52e

4. 11. 2021 18:34

Tak dlouho se už o očkování píše a pan advokát vesele projevuje svou ignoranci.

8 0
možnosti

Prezident má notebook s kamerou (homeoffice) a papíry k podepsání mu donese nějakej nemocniční pověřenej zřízenec. Nechápu, co tady blbnete, pane autore.

1 2
možnosti

Je čten, reagujeme na něj, odpovídáme - účel splněn. Je to něco jako ta skrytá reklama v TV pořadech.

0 0
možnosti
Foto

Naprosto přesné postřehy R^

2 2
možnosti

Nemocnice holt uplatnila zákon o zdravotních službách, který se s pacienty moc nemazlí: pacient je povinen podrobit se ústavnímu řádu, a pokud se mu to nelíbí, má podepsat reverz a jít domů. Nemáme tu nestranný mimosoudní orgán pro řešení sporu mezi pacientem a nemocnicí. Ledaže by k tomu byl oprávněn ombudsman ČR, ale myslím že nemůže nic nemocnici přikázat. V Rakousku by se k nespokojenému pacientu dostavil regionální "zástupce pacientů", což bývá na zdravotnictví nezávislý právník, a ten může v praxi ihned vymoci práva pacienta, jenže u nás je moc nevymůžete, poněvadž příslušný zákon je psán tak, aby v praxi zůstal pacient bezmocný. Ale s tou třetí dávkou jste to vystihl, je to tak, i v západ. zemích mají lékaři (nejen) o třetí dávce pochybnosti.

0 0
možnosti

A institut Roberta Kocha, na který se tak ráda odvoláváte, pochybnosti o třetí dávce nemá. Ale to se vám vlastně teď nehodí, tak ho necitujete. Teď máte pro změnu Skandinávii, že? :-)

5 0
možnosti

Nechapu smysl clanku. Interkom byl v UVN bezny uz v sedesatach letech.

3 1
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik