Diskuse

Cenzura

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uvádíte:

Josef Pazderka také hovoří o podrývání autority zdravotních i státních institucí. V dopise Janu Hnízdilovi, který byl zveřejněn v Hnízdilově článku Poslední blog (Aktuálně.cz 11. 11. 2021) odkazuje Pazderka na stránky Ministerstva zdravotnictví. Zřejmě jej tedy považuje za onu autoritu. Mám zkušenost v zastupování sporů před Nejvyšším správním soudem o nezákonnost mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Již byly tímto soudem prohlášeny desítky jeho opatření nebo některých částí za nezákonné. Pro mne je vyšší autoritou Nejvyšší správní soud. Ministerstvu zdravotnictví, které opakovaně vydalo nezákonná opatření, nevěřím.

Zdroj: https://zdenekkoudelka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778720

Jak mám chápat vaše vyjádření (jako docenta ústavního práva)? Občan má pokládat opatření (i třeba vyhlášky a NV?) za závazná až podle rozhodnutí soudu? A co když se k soudu nedostanou? Stačí potom, když mu dostatečně vyhovují nebo nevyhovují a podle toho se má zařídit? Nebo má počkat na výklad autority, kterou si sám vybere (ať je to Vojtěch nebo Volný)?

Je to z vaší strany vědomá výzva k nerespektování výkonné moci a rozpoutání totální anarchie nebo jenom tak (jako "ústavní právník" či advokát) "nevinně žertujete"?

0 0
možnosti

Tak náš pan ministr zachová PCR (ztíží finančně mj. život chudým příbuzným, kteří potřebují pravidelně navštěvovat osobu blízkou v ústavu), ale u dospělých vyruší antigentest, ovšem u dětí zřejmě antigentesty zůstanou zachovány, čili jde opět o nevědecké postupy (proč jednou PCR, jindy u jiných antigen) a s diskriminačním rozdělováním občanů. Antigen či samotest ve školách se řídí převážně odporem některých učitelů a rodičů k projíždění nosohltanu dětí, takže PCR nařídili těm ostatním, s dopadem, že se zahltí laboratoře na bezpříznakové lidi a velmi se ztíží život např. venkovanům, kteří nemají PCR v každém městě.

0 1
možnosti

Já se předem pan Hnízdilovi omlouvám, ale ten člověk vůbec nemá smysl pro realitu. Jak bych mohl důvěřovat člověku, který je schopen říct následující ?

"Babiše Nova o Velikonocích natočila, jak v respirátoru a s dvoumetrovou pomlázkou, asi kvůli požadovanému dvoumetrovému rozestupu, honí po zahradě manželku Moniku. Proč v odstupu dvou metrů? Vždyť jsou manželé! To spolu nežijí? Tak se nechová mentálně integrovaný člověk. Babiše ovládla paranoia. Nebojí se o manželku, děti, firmu, naši zemi. Strach má o sebe. Všechna jeho rozhodnutí jsou tím strachem podmíněná. Šíří ho, kudy chodí..."

Co k tomu dodat ? Že pan Hnízdil není schopen vnímat celou realitu. Vidí Babiše s respirátorem a dvoumetrovou pomlázkou, jak honí Moniku po zahradě, a vydedukuje z to výše uvedené ?8-o

4 2
možnosti
Foto

Já bych řekl, že dedukuje naprosto racionálně. Vy doma nosíte roušky a izolujete se od sebe navzájem?

2 0
možnosti

P81e92t55r 58B82u55r75i25a46n

14. 11. 2021 0:24

...doporučuji platformy s možností svobodného vyjádření názorů např. iDnes.cz ...to si děláte srandu, že?

2 1
možnosti

Slušní lidé zde svobodně diskutují. Vy ovšem NE!

0 0
možnosti

Nesmysly psané panem Tománkem a do jisté míry i dr .Hnízdilem o coranaviru, jsou docela příšerné...to by ani tolik nevadilo, ale může být velmi nebezpečné to, že mnozí lidé si to vezmou jako bibli a věří tomu. Nenechají se naočkovat a to může mít za následek jejich smrt, či nákladné léčení, roznášení nemoci a smrt jiných.V případě Corony, kdy názory 99% lékařů a epidemiologů ve světě pokud se týká vakcinace proti coronaviru jsou shodné, a kdy se jedná o tak nebezpečnou pandemii, je zcela na místě těmto pánům zakázat psát o jejich nepodložených názorech veřejně.Cenzura je v tomto případě nutná.

5 5
možnosti

"... a kdy se jedná o tak nebezpečnou pandemii ..."

Podle čeho poměřujete nebezpečnost pandemie? Předchozí (troj)vlna covidu měla smrtnost u nás cca 1,5%, přičemž z drtivé většiny se to týkalo lidí 65+ (tedy často je tu souběh s jinými zdravotními potížemi). Současná mutace je sice nakažlivější, ale dle různých vyjádření má mít nižší smrtnost. Španělská chřipka měla dle odhadů smrtnost 3-10%, ale dotklo se to nejvíc lidí v produktivním věku. V dřívějších dobách některé epidemie vyhladily 1/3-1/2 obyvatel.

Uznávám, že i to procento může být hodně (lidí je už prostě opravdu moc), ale je to opravdu až tak nebezpečné? Nebo tu vnímáte nějaké další, výrazně větší nebezpečí?

I očkovaní mohou onemocnět (a nejspíš také dříve či později onemocní, očkování jim však dá lepší šanci na mírnější průběh, což se také počítá), a nyní také jsou mezi těmi, kteří plní nemocnice. A mohou virus roznášet. Tedy očkování zjevně nenaplnilo dřívější očekávání.

Zajímavý názor je třeba zde: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Spatne-Ockovani-trinactkrat-hure-Profesor-Beran-vynesl-pravdu-o-covidu-683406

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
Foto

Tak proč nepíší blogy na iDNES? Tady by se to ztratilo. ;-D

4 0
možnosti

Dobrý blog a karmaR^, škoda, že jste nebyli tak dobří ve volbách, já se snažil...

A k textu....takže každé privátní médium pokud nemá jakousi státní výhodu, (jaké formy lze využít?) jak píšete může samo rozhodovat co pustí či nikoliv.

Osobně si myslím, že platí zcela obecně, že každá cenzura je kontraproduktivní, protože pouze střet protichůdných myšlenek má smysl a přináší i nějaký výsledek.

No a na druhou stranu nezákonný obsah to je riziko jeho autora. A co bych dodal pro zdejší web,( který autor považuje za svobodný v daném ohledu, i když i zde existuje kodex , jehož plnění jsem i já pocítil ), že svoboda slova by neměla být aplikovatelná jen na názory které jsou příznivě přijímány a hodnoceny jako neútočné nebo neutrální, tož tak ...

6 0
možnosti
Foto

Proč už zase lžete, pane Korecký? Jaké osobně si myslím, když už zase kopírujeme cizí výroky a myšlenky a vydáváte je za vlastní? Třeba rozhovor s právníkem Alešem Rozehnalem:

"Podle vás je tedy škodlivá jakákoliv cenzura, respektive cenzura jakýchkoliv názorů?

Ano, každá cenzura je kontraproduktivní, protože pouze při střetu protichůdných myšlenek vyjde najevo pravda."

https://www.google.com/amp/s/www.reflex.cz/clanek/rozhovory/105067/pravnik-rozehnal-nastal-cas-nastavit-pravidla-aby-on-line-demokracie-zustala-skutecnou-demokracii.html%3ffb_comment_id=3582009571906356_3589231547850825&amp=1

1 1
možnosti

Cenzura neni problem, problem jsou cenzori a jejich inteligence. Kdyz cenzor neznaly svetovych klasiku za jejich citaci oznacenou take jako citat klasika takovy clanek ci zde prispevek odstrani vypovida to jen a jen o nem.

2 0
možnosti

Od nepřímého mučení neočkovaných (často však již uzdravených z covidu a tedy imunních daleko lépe než po očkování, kdy vakcíny selhávají stále u většího počtu očkovaných) přechází nyní ministr Vojtěch na metody přímého mučení - už jen PCR test (nedávno ho naopak nechtěl, rozhodování podle momentální nálady? či podle momentálního zákulisního tlaku?) - tzn. často půjde o nosohltanové invazivnější vyšetření, které části lidí působí záněty na sliznicích. Tří autorů, vynikajících osobností, je mi moc líto, chce to zorganizovat podobné platformy, s jakými dnes usilují o návrat k demokracii a právnímu státu Švýcaři. Dělají mj. demonstrace a s mezinárodní účastí (Swissinfo.ch). Pozitivně otestovaní většinou nemají žádné zdravot. problémy, na JIP cca 500 nemocných s různými jinými nemocemi.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS