Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že ten váš nápad na zrušení solidarity obecně je dobrý. Výše zdravotního pojištění by neměla být plošná, ale úměrná životnímu stylu pojištěnce včetně obezity neočkování atd.... a hlavně by se měla vztahovat i na plnoleté, svéprávné státní pojištěnce.

0 0
možnosti
Foto

Zdravotní pojištění by nemělo být povinné a mělo by být komerční. A co si kdo domluví s pojišťovnou, je jen jeho věc.

0 0
možnosti

Asi 3 roky pozoruju práci švýcarských soudců Spolkového soudu (bger.ch), různé rozsudky převážně z oblasti zdravotnictví. Pokud se nyní během epidemie nezkazili, tak před covid-19 šlo o vynikající soudce, kteří se nespoléhali na oficiál. informace od švýcar. odborníků, ale porovnávali si je např. s Francií, Německem aj. - pokud nepřišli na nic lepšího, aspoň se drželi "zlatého evrops. standardu" - např. zda lékař léčil standardně tak dobře, jak zní směrnice k léčbě ve třech zemích, kde je úroveň péče nejkvalitnější. Naši soudci by tedy neměli spoléhat jen na informace od MZ ČR, když tento úřad zjevně nedodržuje zákony, natož aby měl spolehlivá data. Avšak i při našich úřadech se opakovaně dá ověřit, že v nemocnicích máme průběžně z poloviny ty očkované (viz např. blogerka Truhlářová). Soudce by tedy neměl nalítnout na tvrzení, že máme epidemii neočkovaných. Rozlišovat pozitivně otestované (většinou bez zdravot. problémů, tedy žádná nebezpečná epidemie) a skutečně nemocné, často s více nemocemi. V Evropě se umírá v pozitivn. testem na covid v průměru kolem 2 % z nakažených, to není výjimečná nemoc, na mnoho jiných chorob se umírá víc. Na rozdíl od ČR v některých evrop. zemích umírají na covid jen pod 1 %, asi se tam umí o lidi v ústavech líp starat a těm mimo ústavy líp vysvětlovat, jak chránit zranitelnější (i bez vakcíny). Podle jednoho blogera VZP slibuje 500 Kč těm, kdo se dají očkovat, to je opět diskriminace těch neočkovaných, ale imunních po nemoci, kdy většina z nich ani nečerpala prostředky pojištění. Podle počtu očkovaných, kteří se nakazili či měli závaž. komplikace po vakcinaci, by se mělo řediteli VZP odebrat určité procento z platu.

0 0
možnosti

Kdybyste byl trochu víc "v obraze" nemluvil byste o některých vnucovačích covidoého očkování, ale o již probíhajíci praxi např. v Singapuru (český zdroj MfD 11.11.2021 str. 7), který k tomu přitoupil poté co tam v říjnu začaly stopat počty nakažených nad tisícovku denně.

To, že tomu v Singapuru (téměř 6 milionu obyvatel s hustotou 7540 ob./km2) rozumějí, prokázali za posledního půldruhého roku dostatečně (jen 230 úmrtí za turo dobu). Mají minimálně 84% proočkovanost celé populace a přesto nic nenechávají náhodě.

COVID-19 Map - Johns Hopkins Coronavirus Resource Center (jhu.edu)

1 2
možnosti

V Singapuru vás zavřou i za žvýkačku v kufru.

https://www.ikoktejl.cz/tipy-a-rady/10-bizarnich-zakonu-v-singapuru/

Poslušnost Singapurců je podmíněna pokutami a tresty.

Díky, nechci!

6 0
možnosti
Foto

Tak nápad je to jistě dobrý.Proc být solidární s někým kdo nechce být solidární a ostatními.Ockovani je i o solidaritě s ostatními.Nekde to ve společnosti tak funguje....

4 5
možnosti
Foto

Očkování je o zhodnocení rizik a musí být jen a jen dobrovolné. Vynucená solidarita je jen jiný druh totality.

7 0
možnosti
Foto

Je to samozřejmě šílený nápad "krásného nového světa". Já taky přece solidárně platím na lidi, co hulí, chlastají, od rána do večera se nezdravě cpou a leží u televize (ostatně jsme prý jedna z nejobéznějších zemí Evropy). To jsou ti, kdo pak končí ve špitálech s rakovinami, trombózami, cirhózami, infarkty a já nevím čím. V životě by mě nenapadlo to nějak segregovat. R^

9 0
možnosti
Foto

Tak zajímavé srovnání.Vsichni kdo hulí,chlastaji a žijí nezdravě tak činí proti svému zdraví a je to špatně.Stejne tak činí i neockovani....a všichni chtějí solidaritu od těch kdo si své zdraví chrání.

1 6
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik