Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

To je vidět, že jste text rozsudku nečetl celý, jinak byste ho neadoroval. Víte o tom, že NSS, který zrušil diskriminaci neočkovaných, v tom samém rozsudku potvrdil diskriminaci neočkovaných v budoucnu?

0 0
možnosti
Foto

Návrh jsem jako advokát podával, takže rozsudek znám. Máte pravdu v tom, že soud nevyloučil možnost omezení, pokud dojde ke změně pandemického zákona, což od 1. 3. 2022 nastalo, nebo by vznikla situace, že každý by byl podezřelý z nákazy. Ovšem to, že byla přijata novela pandemického zákona rozšiřujícího moc Ministerstva zdravotnictví, není věcí soudu, ale Poslanecké sněmovny a voličů, kteří dali hlas určitým stranám.

2 0
možnosti
MS

I kdyby žádný pandemický zákon vůbec neexistoval, tak soud oficiálně potvrdil argumenty odpůrce (aby taky ne, když žalobkyně z Brna vše odkejvala), že neočkovaní šíří více viru, jsou větší riziko a větší zátěž pro nemocnice a z hlediska udržení provozuschopnosti zdravotního systému soud oficiálně potvrdil diskriminaci neočkovaných jako legální přípustný nástroj. Takže odpůrci mohou slavit, že soud sice zrušil covid pas, ale všechny argumentační trumfy zůstaly ministerstvu zdravotnictví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik