Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No tak určitě, Trikoloře (existuje ještě vůbec?) pana autora, nepomohlo ani normální hlasování...

8 3
možnosti

docent prava a politologie - kde jste studoval?

volit je pravem kazdeho obcana CR, i kdyby zil na Marsu

a ze si preji korespondecni volbu? vy jezdite konskym povozem, nebo autem? korespondecni volby boji "trikoloriste" - nic noveho. vedi proc

7 6
možnosti

P24a15v64e76l 84V18é64b45r

22. 3. 2022 14:30

Když mě bolí zuby, jdu k zubařovi, ne zubař ke mně.

7 1
možnosti

Korespondenční hlasování zjednoduší volby zahraničním voličům a tak bude více těch, kteří rozhodnou o Poslanecké sněmovně a prezidentovi, ale nežijí ve státě, o němž rozhodují. Neponesou důsledky svého volebního rozhodnutí.

Zdroj: https://zdenekkoudelka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785297

8-o Pane Koudelka, vy jste hlava! Velká část občanů ČR je v zahraničí dočasně např. na pracovní cestě, a v řádu dnů až let se vrací zpět a důsledky svého volebního rozhodnutí ponesou. Při volbách není dost dobře možné zjišťovat důvody a délku pobytu v zahraničí. Protože cesta na zastupitelský úřad za účelem voleb je často prakticky nerealizovatelná, považuji korespondenční volbu výhradně pro volby v zahraničí za přijatelný kompromis.

7 4
možnosti

Pan Koudelka se chvástá, že je ústavním právníkem, ale úplně mu uniká, že občanem pobytem v zahraničí nepozbývá svých práv. Měl by vrátit diplom.

5 3
možnosti

Korespondenční volba funguje spolehlivě v celé Evropě, kromě pěti států.

Budete muset vymyslet jiný problém abyste na sebe upozornili.

7 3
možnosti

A covid funguje skvěle dokonce ve všech státech. Nebo i jiné nemoci.

3 5
možnosti

Volit by hlavě měli jen ti, co odvádí daně...takže ne voliči trikolory a SPD a pod...

Vtipné, jak si na tajnost voleb nejvíce zakládají komouši a jim podobní...

1 7
možnosti

P40a87v71e47l 64V43é41b30r

22. 3. 2022 12:55

Máte po ruce data hovořící o tom, že voliči Trikolory (ano, je to vlastní jméno, proto to velké T) a SPD ve velkém množství neplatí daně? Já bych spíš řekl, že to je váš výpad proti důchodcům, které, jako mnoho namyšlených a velmi, velmi sebevědomých (a nadutých) mladíků, považujete za nesvéprávné a hloupé.

A k té tajnosti voleb, prý tak podporované komouši: Když jsem za komunistů ve volební místnosti šel za plentu, z řad volební komise se ozval udivený výkřik "On jde za plentu!".

3 0
možnosti
Foto

Kamarádka jezdí pracovat do ciziny. 14 dní tam, 14 dní doma. Takže cca. půl roku v cizině, půl roku doma. Poslední volby byla v práci a neměla jak volit. Tak teď nevím. Měla by se, podle vás, podílet na chodu republiky, nebo neměla? Je to Čech s právem volit, nebo není? A co bezdomovec s platnou občankou? Má právo jít volit, když tomuto státu není ničím prospěšný?

4 2
možnosti

Zajímavé, jak pan Koudelka bojuje za svobodu a právo občanů, ale jenom když je podle jeho. Jinak je to podkopávání demokracie. Pokud zastáváme svobodu, má mít každý stejná práva a má mít přiměřené možnosti, právo uplatnit. Co kdybychom udělali volby tak, že se bude volit jenom v Brně a kdo bude chtít volit, musí si tam dojet? Divné, že? Nevidím nejmenší důvod pro to, nepovolit korespondenční hlasování. Pokud má někdo pocit, že jeho volba není anonymní, může jet na ambasádu, do ČR, případně nevolit. Znám lidi, kteří jsou přechodně v zahraničí, není jim jedno, co se děje a chtějí mít právo ovlivnit, kam bude i jejich země směřovat.

7 2
možnosti
Foto

To muselo dát hroznou práci... přitom taková blbost, že?

3 3
možnosti
Foto

A když důchodce stráví většinu roku na své chaloupce v přírodě, mělo by mu tudíž být zakázáno hlasovat v komunálních volbách v místě svého trvalého bydliště ve městě?

6 3
možnosti
Foto

Proč by měl někdo tomuto důchodci zakazovat volit v komunálních volbách v místě svého trvalého bydliště? Je poměrně dost lidí, kteří u nás fakticky bydlí mimo své trvalé bydliště. Tito lidé mohou volit pouze v místě svého trvalého bydliště a na volby si tam musí zajet.

1 0
možnosti

Korenspondenční hlasování? Ani omylem.

7 6
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik