Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Pro ty co tady neznají historii Kosova. Konkrétně pro Kindla, Vokouna, Zieglera. Co se tam dělalo před "ukradením" Srbsku a humanitárním bombardováním

https://youtu.be/Fgk0rAF9eD8

0 0
možnosti
Foto

Pokud bude Zelensky rozumny, tak se vzda Donbasu. Je to uzemi, ktere nema roky pod kontrolou, obcanska valka s 15 tis. mrtvymi a s 2 mil. uprchliky, zaminka pro napadeni Ukrajiny... ma s vychodni Ukrajinou jen problemy a ty neprestanou.

Co se tyka oddelovani zemi: Srbsko spravne, Katalansko spatne, Ukrajina v minulosti spravne, Donbas od Ukrajiny spatne.. atp. Jak se zrovna politicky hodi... Jeste, ze Cesi pristoupili na oddeleni Slovenska a tak s nimi mame vztahy dobre a nemlatili jsme se se svymi bratry klacky...

S pravem ta politika ma fakt pramalo spolecneho.

Vam karmaR^

4 8
možnosti
Foto

Proč, by se měl vzdát Donbasu. Jenom proto, že si to Rusko přeje. Donbas patří Ukrajině a jinak by to být nemělo.

7 0
možnosti

Vy tady trapně argumentujete mezinárodním právem, jako by putinovské Rusko nějaké takové právo ctilo.:-/Rv

9 0
možnosti
LL

A to znamená, že ho nebudou ctít ani ostatní ?

0 0
možnosti
JK

Putin nenapadne prvně Slovensko, Polsko, Bulharsko nebo Maďarsko, nejdříve obsadí Srbsko, jak jinak než na pozvání, asi Vučičem, to je fuk. 3. světová bude až pak.

1 0
možnosti
JR

J37a37n 61R28á20ž

30. 3. 2022 10:34

Předesílám, že nechci srovnávat bombardování Srbska s válkou na Ukrajině. Ale na druhé straně to nemění nic na tom, že letecké útoky na Srbsko byl neomluvitelný agresivní akt v rozporu se základními principy NATO vymezujícími jeho ryze obrannou funkci.

5 6
možnosti
JK

Tak to jsme rádi, že jste se o tom ani nezmínil a tedy ani o žádných leteckých útocích, natož abyste kritizoval nějaké mezinárodní principy. To by jen tak někdo nesvedl. ;-)

2 1
možnosti
MS

Vaše teorie o neutralitě neplatí od roku 2009, kdy Srbsko podalo žádost o členství v EU a od roku 2012, kdy Srbsko získalo status kandidátské země. Takže jestli chce být Srbsko v tomhle smyslu neutrální tak, jak píšete v textu článku, tak se taky žádost o členství v EU může zamítnout.

V tom je ta svoboda volby. Volba členských zemí EU vyjde z volby vlády Srbska.

4 0
možnosti
Foto

EU není vojenský pakt

2 0
možnosti
JK

Ano má na to právo. A EU má zase právo přerušit jednání o vstupu. Tato ruská pátá kolona do EU nepatří a doufám, že ani patřit nebude.

6 5
možnosti
JK

Cituji: "Srbsko si pamatuje, že USA, Británie, Německo, Francie a některé další státy NATO jej v roce 1999 letecky napadly, aniž by na ně Srbsko zaútočilo a aniž by k tomu útočící státy měly svolení Rady bezpečnosti OSN".

Miloševič, srbský prezident, za jehož vlády bombardovali, byl mezinárodním soudem v Haagu uvězněn a obviněn z genocidy, válečných zločinů a zločinů proti lidskosti. Zemřel na infarkt ještě před vynesením rozsudku. Bombardováno bylo proto, aby Miloševič stáhl z Kosova svoje vražedné jednotky - hrdlořezy, a on je opravdu stáhl. Tohle je to, co pamatuje naopak to Kosovo.

Srbsko je tak strašný stát, že nezvratně vymírá a kdo může, tak odtamtud zdrhne[1].

A vy jste docent. To jediné na tom nechápu.

[1] https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/srbsko-demografie-ubytek-obyvatelstva-balkan-populace-vymirani.A200211_210930_zahranicni_aha

12 3
možnosti
Foto

Rusko už od dob carů chránilo Srbsko. První světová válka začala tím, že Rakousko- Uhersko vyhlásilo válku Srbsku a vzápětí Rusko Rakousku-Uhersku. Kosovo nebylo 500 let Srbské a žilo zde 90 procent Albánců-muslimů- Po druhé světové válce připadlo celé Srbsku a v Srbsku mělo status republiky. O ten po devadesátých letech přišlo a referendem vyhlásilo samostatnost na Srbsku a začal válka mezi Srbskem a Kosovem. Mírově to vyřešit nešlo, protože v Radě bezpečnosti OSN, veškerou snahu o mírové řešení blokovalo Rusko, které navíc vyzbrojovalo Srbsko. Z Kosova začaly utíkat miliony muslimů do Evropy a hrozila humanitární katastrofa. Tak se Evropa s USA v rámci NATO dohodla bombardovat vojenské cíle Srbska a protože ani to nevedlo k zastavení války, přikročilo se k bombardování státní a vládních budov a infrastruktury. Ne civilních cílů, jak to dnes dělá Rusko

7 1
možnosti
Foto

Pokud váš blog nestáhnou, tak si tady přečtete o sobě věci, jakých byste se nenadál.;-D

5 2
možnosti
JR

J74a17n 35R33á45ž

30. 3. 2022 10:45

Tak už to v diskuzích bývá, že se střetávají protichůdné názory, a to je dobře. Chybou je, že se místo argumentů se čím dál víc zde se vyskytující "diskutéři" uchylují stále častěji k osobním útokům. U některých už to vypadá, že žádný jiný oponentní projev, než osobní útoky na autora, který jim svými názory nesedí, intelektuálně nezvládají.

2 0
možnosti
AM

A51d82a52m 14M43a37l25ý

30. 3. 2022 7:35

Ruská trikolóra opět v rámci folklóru vytahuje lži o hodném Srbsku, které nikoho nenapadlo a o zlém agresivním NATO.

Víš co Sašo, běž do ....

16 7
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik