Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Povinný stranický trikolórní blog diletanta v této problematice. Nepravdivé tvrzení už ve druhé větě: "evropské země jsou zasaženy zhruba stejně".

Zasažení můžeme porovnávat z více hledisek a časových intervalů, ale i s přihlédnutím k tomuto faktu existují mezi zasažením jednotlivých evropských států velké rozdíly, způsobené jednak různým postojem jednotlivých vlád a také chováním obyvatelstva.

Ale srovnejme jen úmrtí na 100000 obyvatel ve vybraných evropských státech:

Belgie 172, Itálie 124, V. Británie 112, ČR 111, Španělsko 108, Švédsko 86;

naši sousedé: Polsko 76, Rakousko 71, Německo 42, Slovensko 41;

Dánsko 23, Finsko 10, Norsko 8.

Proč naše data nejsou alespoň průměrem sousedů?

Něco je u nás špatně stejně jak ve Švédsku, kde je mortalita na covid 8x větší než v sousedních státech.

0 0
možnosti
Foto

Pane Koudelko, dobrý článek, optimistický. Ideální zde na blog idnes, dokonce mi to připomíná dopisy čtenářů, co byly v osmdesátkách k přečtení v Rudém právu. Totiž, věc se má tak, že se chyby staly, ale celkový směr, ten je správný, jediný, kdo to kazí, jsou lidi. - - - - - Směr ostatně správný je. Poté, co selhal koncept EET (z klišé a keců se podařilo vyhubit jen opravdové zoufalce, ale zbytek si vesele podnikal dál) tu máme koronu a možnost těm klišé a kecům zakázat podnikání úplně. Tak se i stalo, volič ANO je spokojen, jediné, co mu dělá starost, je to, aby Babiš těm klišé a kecům nedal náhrady, co by jim umožnily přežít. Ta tzv. pětadvacítka je pravou příčinou poklesu preferencí ANO, tak si to voliči nepředstavovali, aby se těm zlodějům živnostnickým rozdávaly peníze, to tedy ne, z čeho se pak budou zvyšovat důchody?!? - - - - Jinak, na základě čeho kalkulujete, že prodělaných nákaz covidu je pětinásobek, než jsou ofiko čísla? Já sám kalkuluji s dvojnásobkem (cca 1,5 mil, když ofiko čísla jsou 0,7 mil), ovšem nahlíženo z mé materiální zkušenosti se považuji za fantaskního optimistu, protože vezmu-li počet lidí kolem mne, co tu koronu už měli a prošli testy, tak na ně rozhodně nepřipadá ten samý počet záhadných viróz bez testování. Ba dokonce skoro žádné, takže věc je takřka jistě blíže tomu, že ofiko čísla jsou sice neúplná, ale zřejmě postihují významně nadpoloviční úhrn všech prodělaných onemocnění. Potom máme k promoření ještě dost daleko. Nejvíce je promořena skupina lidí, co chodí na společná pracoviště, odkud to přenesou domů a druhý dospělý to přenese na další pracoviště atd. Tam bych viděl promoření někde na úrovni cca 25 až 35%. To je epidemiologicky nejvýznamnější skupina (o velikosi cca 3 až 4,5 mil. lidí), a pokud vytrvá současná vlna do února-března, bude v této skupině již hrát roli ta stádní imunita a pandemie by měla začít brzdit. Očkování bude mít k tomuto procesu zřejmě jen doplňkovou funkci - v tom se s Vámi shodnu....

0 1
možnosti
Foto

Ještě jednou. Očkovací látka se vyvíjí tak, že se antigen připraví laboratorně a po několika letech zkoumáním a ověřováním se antigen vpraví do osoby . Proti covidu se do těla vpraví genetická informace a tělo by si samo mělo antigen na covid vyvinout. Jenže všichni máme jinu imunitu, tak se neví, jak to bude u různých lidí působit. Jak přiznávají kulantně biochemici může dojít vakcínou spuštěním jiného problému. To, co vakcína udělá za rok a za další roky se neví. Vakcína firmy Pfizer je určena od 16 let výše a pro nouzové použití. Je to můj osobní názor, ale dělají si z nás pokusné králíky.

0 0
možnosti
Foto

V částech o diletantském postupu vlády s vámi souhlasím. V ostatních, zejména zdravotnických, pasážích už ne. Jen ukázkově důvod, proč ne:

"Navíc s jarem chřipková onemocnění ustupují. Tedy jaro 2021 může být světlem na konci tunelu."

Zkušenost s tímto specifickým virem z jara 2020 je však zcela jiná!!

0 0
možnosti
Foto

Čím je tento vir specifický ??? Covid má stejné příznaky jako chřipka a o proti chřipce dochází ke ztrátě chutě. Chřipka se šíří rychleji a napadá malé děti a těhotné ženy. To covid v takové šíř nedělá. Jak říkají lékaři. Covid se chová rozumněji než chřipka.

1 0
možnosti
PR

Doufám že nás jednou nebudou léčit právníci.

3 0
možnosti
OU
Foto

No ale kde berete víru a přesvědčení, že to bude s vakcínou lepší?

Asi nic na světě nefunguje stoprocentně, případ který jste uvedl je jistě možný, ale rozhodně to není pravidlo. Je to úplně stejné jako s tou vakcínou, u naprosté většiny může dobře zafungovat, ale některým jednotlivcům může způsobit vážné problémy.

2 0
možnosti
PV

P46a90v74e30l 95V77é68b27r

2. 1. 2021 7:49

Zcela souhlasím a říkám, že svět nezahyne na Covid, ale na strach z něho.

5 2
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik