Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Pokud vím, tak v připravovaném zákoně o referendu má být vztah k EU upraven. Hlasování o setrvání v EU má být zakázáno (na věčné časy). Většina občanů je prý pro setrvání v unii. Pro jistotu to ale referendem neprověříme, protože co kdyby. Celé mně to připomíná vtip ze socíka, jak se baví Rus a Američan, jaká je kde svoboda slova. Američan říká: Já můžu jít před Bílý dům, zařvat že Reagen je ůl a nic se mně nestane. Rus na to: No a co? Já můžu jít na Rudé naměstí, zařvat, že Reagan je ůl a taky se mně nic nestane.

8 2
možnosti
JS

Ano je to tak. Ať občané rozhodnou. Od našeho vstupu do EU se hodně věcí změnilo , a proto je naprosto legitimní se občanů zeptat zda to tak chtějí. Osobně si myslím, že nejlepší by bylo jednou za čas samostatné referendum.

9 2
možnosti
PD

Ano, od našeho vstupu do EU se hodně změnilo - k lepšímu ve všech oblastech - doháníme evropské standarty - kterých bychom se od našich politiků těžko dočkali. God bless EU.

1 4
možnosti
JF

J66i96ř50í 26F82o43g41e45l

8. 1. 2021 20:17

Dávám vám zcela zapravdu.

A stejně tak, referendem, by se mělo řešit případné přistoupení k přijetí Eura.

3 2
možnosti
RC

Vite o tom, ze prijeti EURa bylo uz davno referendem schvaleno?

4 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik