Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak k onomu návrhu došlo. Ústavní soud označil část volebního zákona za protiústavní, což se nelíbí hnuti ANO. ANO tedy navrhlo vytvořit jeden celorepublikový volební obvod. Většina chce ovšem zachovat stávající krajské volební obvody. ANO se tedy pokusilo do víceméně všeobecné shody hodit vidle návrhem vytvořit volební země Čechy a Morava, což by mělo podobný efekt jako jeden volební obvod. Proto také ve výboru návrh podpořili víceméně jen poslanci ANO. Tedy žádné zájmy o Moravu.

0 0
možnosti
Foto

Další šílený nápad. Už jen to, že dnešní hranice krajů nerespektují někdejší zemské hranice. Co potom třeba s krajem Vysočina? A opět bychom upadli do prokletí dualismu. Poprvé jsme tam spadli v roce 1867 vznikem duálního Rakousko-Uherska. To byl začátek konce monarchie. Podruhé jsme spadli do dualismu česko-slovenského v roce 1969 za Husáka. To byl také začátek konce společného státu.

A teď bychom měli vytvářet dualismus česko-moravský, něco jako "Böhmen und Mähren"?

4 1
možnosti

Držím palceR^ nám všem, aby politici konečně naplnili ústavu ČR. Kde se jasně hovoří o tom, že jsme jeden stát tvořený třemi zeměmi.

Podporuju změnu volebních obvodů ze 14 uměle vytvořených krajů Rv na 3 země.V(Čechy, Morava, Slezsko)

4 0
možnosti
Foto

Já bych přidal i Chodsko a Valašsko.

1 1
možnosti
Foto

To je první krok k rozbití republiky. Viz bývalé Československo.

6 3
možnosti
AK

To je prvni krok k zachrane republiky, pokud nechcete dopadnout jako Ceskoslovensko.

4 4
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik