Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Nejhorší je, že se Češi nechali koronavirem srazit na kolena v něčem mnohem víc než okolní slušné země: např. jsme zcela rezignovali na úmluvu o lidských právech, naši ústavu, občanský zákoník atd. a přijali jsme čínský styl života, kdy nás postava schovaná za ochranným štítem na ulici požádá o nastavení nosohltanu pro její projetí čínským náčiním (někdy bolestivý zážitek, MZ nedbá na dostateč. proškolení). Němci mj. zajišťují pacientům i nadále právo na soukromí při zdravot. vyšetření i právo na řádné informování, co se pacientovi nabízí za výkon atd. (u nás se s vámi takřka vůbec nebaví, jen máte na ulici před otevřeným okénkem nastavit nosohltan - držet hubu a krok, žádné kecy).

0 0
možnosti
VB

Neměla jsem sílu si to přečíst, ale pokud to takto sestylizovali, spisovatel Jaroslav Hašek by z toho vytěžil další román: "musí vést evidenci", která "může obsahovat jméno"... Líbilo by se to i Kafkovi. Orwell by rovnou zavedl povinné nahrávání zákazníků skrytou, úředně nepřihlášenou kamerou.

0 0
možnosti
RJ

četl jsem si vydané nařízení.

V nařízení není že by člověk musel dávat své jméno.

Je tam pouze že kadeřnictví a holičství musí vést evidenci zákazníků.

A dole ve vysvětlení je že tato MŮŽE obsahovat jméno a telefonní číslo.

Ale taky nemusí.

A taky je krásný bod s čestným prohlášením že jsem byl testovaný ve škole. Toto ale stačí ukázat, nearchivovat. Tedy si člověk může napsat čestný prohlášení a pokud kadeřnice fakt nebude z těch co křičí po lidech přes půl parkoviště že nemají roušku při vysedání z auta(to se mi stává) tak to nebude řešit když to ani nemusí evidovat.

0 0
možnosti
IK

Při těchto diskusích si člověk začne uvědomovat , jak je corona pomalu otřepané a nudné téma, když se blogeři začnou dohadovat o kadeřnictvích, jestli se v nich smějí evidovat data nebo ne. Pěkný den.

1 0
možnosti
Foto

Ač jsem měl k některým vašim textům zde dosti značné výhrady, k dnešním vašim slovům mohu přidat jen a jen karmu a plnou podporu. Navrhovaný způsob prezentace při službách považuji za velmi rozumný, správný a v kontextu přístupu vlády i vrcholně korektní.

K vašem u návrhu se bezvýhradně přidávám a s vašim dovolením (apriori v něj doufám) jej budu dál šířit a propagovat.R^

2 0
možnosti
VV

Nevim, zda k tomu ma pravomoc, ale u nas to naridil nekdy pred rokem ministr vnitra a pak nekdy napodzim.

Nikdo o tom nikam nepsal podobne trachtaty jako zde. Nekdo proste pochopi smysl a ti nechapavi pisi na blogy.

0 4
možnosti
Foto

Ale ano, Němci, většinou umí poslouchat a moc se nevyptávat. Poslechli Hitlera, poslechnou i tohle.

7 0
možnosti
AN

A22l83e76š 78N43o93v33á32k

2. 5. 2021 15:04

Špejle patří do jitrnic, ne do nosu...

0 0
možnosti
Foto

Když on některý nos tak vypadá. ;-D

1 0
možnosti
RP

Já myslela že to nařízení jak uváděli je hlavně kvůli trasování kdyby popřípadně se objevil někdo nakažený. Ono přeci jen se u kadeřníka za den vystřídá dost lidí. Ostatně tak to zpočátku dělali i restauracich v SRN nebo v Rakousku kde se musel host uvést svoje nacionále.

2 1
možnosti
VB

To je, pane doktore, dokonalé. My jsme se v rodině radši naučili stříhat si vlasy sami pěkně podomácku. Ano, všichni ať hlásí jméno pana ministra apod. Rodiče nuceně testovaných zdravých dětí by si je měli nechat v domácí výuce (pokud mohou) a koupit jim v sámšce ten samý nefunkční test jako dětské chrastítko na hraní - jak by tyto testy charakterizoval německý Institut R. Kocha vč. "malých zkušeností" s PCR slinovým testem, který není dostatečně nezávisle ověřený, vyžaduje vždy mj. mimořádně kvalitní laboratoř, testovaní se přitom mohou nakazit (vznik aerosolu v místnosti). Pozoruhodný je i výrok ministra Havlíčka, který počítá - zcela bez ohledu na míru nákazy v regionech a bez průběžného hodnocení efektivity opatření - s nuceným testováním ve firmách ještě i v červnu, opět co do kvality neověřenými druhy testů. V ČR má přes 3 mil. občanů nejméně jednu dávku vakcíny, nejméně 2 mil. je z covid-19 uzdraveno (odhady odborníků jsou vyšší), tak koho testujeme?

3 0
možnosti
RP

My jsme kolem nás samí prarodiče všichni jsme uvítali " nuceně" testované děti . Teď už i moje vnoučata od minulého týdne mají ve škole plivací testy ale ani špejlí jim nedělaly potíže, bylo to prý raz dva..:-) Tak trauma z toho dělají media ...ale děti se jak k rouškám tak i k testováním staví kladně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik