Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jsem Moravák z Brna se šalinó a Prýglem.

/napsal jsem ale národnost česká. to by se jim hodilo - divide et impera. kulový !

0 3
možnosti
Foto

Bylo by fajn, kdyby Moravané měli svůj stát.

0 0
možnosti
Foto

Ten by pohromadě dlouho nevydržel.

0 0
možnosti
Foto

Dalším slavným Moravanerm byl Sigmund Freud. Patrně lidé, jako je pan autor, jej posléze přivedli na dráhu psychiatra. ;-D

3 0
možnosti

Nikdo nikomu neupírá hlásit se k moravské národnosti. Ovšem jiní Moravané, jako například vlastenecký kněz František Sušil, známý to sběratel lidových písní, prohlásil, "je jedovatým semenem, když někdo tvrdí, že Moravan není zároveň Čech." Většina obyvatel Moravy se hlásí k české národnosti. :-)

1 5
možnosti

Přesně. Je to vlastně totéž, jako kdyby Bavorák tvrdil, že není Němec.

2 1
možnosti

Než být jako Slezan příslušník tolerované menšiny, to raději budu Čech jako poleno.:-)

1 0
možnosti

Zakládám Frontu Osvobození Hané, Lašska a Valašska jako výraz touhy v sebeurčení a ukončení staleté poroby pod perkem Brnocentríístovym.

Možná se přidají i Slováci, ale vladyka Nožička se ještě nevyjádřil.

Pryč s Moraváky! Ať žije Haná Libre!

4 5
možnosti
Foto

Vždyť ve štatlu Brno je to stejně samej němčour. Brněnský hantec, ten obsahu sotva polovinu slovanských slov. ;-D

0 0
možnosti

Že by další volební trumf Trikolory, od které jsem si kdysi tolik sliboval?:-(

3 1
možnosti

P47a11v48e33l 72V97é10b16r

8. 5. 2021 9:46

Že by Trikolora byla vaše noční můra?

1 0
možnosti
Foto

Tak moravskou národnost jste si v dotazníku mohl zvolit přece také. V čem máte problém? Já tento pseudoproblém opravdu neřeším....když Vám to k něčemu bude tak si do kolonky národnost napište co chcete. Nikdo Vám v tom nebrání. Mezi mými předky jsou i Slezané, Poláci a Němci. Co s tím?

2 1
možnosti

Myslím, že celkem zbytečně obhajujete právo obyvatel Moravy hlásit se k moravské národnosti.

Nikdo jim to nezakazuje, a tudíž obhajoba něčeho, co není nijak zakazováno nebo co třeba je sice povoleno, ale lidé jsou kvůli tomu diskriminováni tím stylem, jako to bylo za bolševika bylo s náboženstvími, kdy nikdo nikomu nezakazoval chodit do kostela, ale v mnoha ohledech byli potom takoví lidé nebo jejich děti znevýhodňováni, je poněkud nadbytečná.

K moravské národnosti se může kdokoli: jak ten, který už po třicet generací bydlí na Hodonínsku nebo na Olomoucku a který nikdy nebyl ani na minutu mimo území Moravy, tak třeba i takový občan, jehož předkové naopak od doby praotce Čecha nebydleli nikde jinde než v České kotlině a který sám v životě na Moravě nebyl. Ani tomu prvnímu, ani tomu druhému v tom nikdo bránit nebude, nikdo mu kvůli tomu nezakáže cestovat do zahraničí, nikdo kvůli tomu nebude zakazovat jeho synovi studovat tu nebo onu školu či stát se učitelem, policistou či vojákem z povolání.

Jediné, na co se takový člověk musí připravit jako na něco, co by mu mohlo být nepříjemné, je to, že jiní lidé označí takovéto jeho rozhodnutí za hloupé. Ale to není žádné pronásledování nebo diskriminace, to je zase demokratický nprojev svobody slova těch lidí, kteří tento nelichotivý názor mít budou.

Z demokratických principů vycházejí obě tato práva do naprosto stejné míry. Pomyslný Franta má plné právo se přihlásit k moravské národnosti a pomylsný Pepík má zase plné právo to označit za hloupost. Upírat Pepíkovi právo na svobodné vyjadřování takového názoru by bylo stejně protidemokratické a nepřípustné, jako by bylo to, kdybychom naopak Frantovi bránili označit se za občana moravské národnosti.

Takže opravdu mi není jasné, proč ve svém článku obhajujete právo na něco, co nikdo nikomu nezakazuje nebo za co nikdo nikoho nediskriminuje.

Samozřejmě i na takové obhajování máte právo, ale mně není jasný jeho smysl.

3 3
možnosti
Foto

Zapomněl jste na chudáka Jožu.

Jak ten k tomu přijde???

2 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik