Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není šťastné, když právníci mluví do mediciny.

0 0
možnosti
JN

Tam jsou čísla a porovnání imunity na základě dat? Já tam čtu demagogické kecy.

0 0
možnosti
DK

Pane Koudelko, pokud budete chtít cestovat do určitých zemí světa, budete se muset chtě nechtě podrobit očkování proti některým infekčním onemocněním. Neočkované tam vůbec nepustí.

Z vašeho pohledu se jedná také o segregaci?

2 1
možnosti
Foto

Povinná je pouze žlutá zimnice, a to do 15 států světa.

0 0
možnosti
MT

Segredace - Pletete kose s banama.

2 0
možnosti
GK

Uvidíme co s tím udělá Prymula:-)

0 0
možnosti
Foto

Průměrně inteligentní člověk se po ročním boji s pandemií umí orientovat ve společných cílech. Ví, že vakcíny mohou omezit sílu infekce jen při vysokém procentu proočkovanosti. A dosažení tohoto cíle bude podporováno jistými výhodami např. při rizikovém cestování do zahraničí. Pokud se přesto z osobních důvodů rozhodne (a má na to právo) odmítnout očkování, není možné mluvit o segregaci. Je to jeho svobodné rozhodnutí, při bránění v dosažení společenského cíle, omezení pandemie masivním očkováním. Každý z nás není jen zodpovědný sám za sebe, ale také za to, jak se postará o minimalizaci přenosu infekce ve svém okolí. Tuto osobní zodpovědnost mnozí neočkovaní vůbec necítí, přitom jsou nelogicky hrdí na své nezávislé chování. Jakoby celá společnost byla stádem hlupáků. Přitom to je podle mne obráceně.

2 3
možnosti
GK

Jo nacpat tam zase inteligenci. To se bude líbit.;-D

1 0
možnosti
VB

U nás jsou občané i při minimální nákaze (pod 50 případů na 100 000 obyv.) zastrašováni mutacemi, jenže ty celý letošní rok cirkulují v populaci v celé Evropě, tedy i u nás. Švédsko, SRN, Rakousko, Švýcarsko aj. občany nestraší, ukázalo se, že se s mutacemi dá žít a dokonce i rozvolňovat opatření proti covidu. Na zkoumání mutací si uvedené země vystačí s reprezentativním vzorkem od příznakových osob, nemusejí k tomu nutit do testování bezpříznakové obyvatelstvo. I Švédi mají vedle cca 75 % britské mutace také jihoafrickou, brazilskou a různé jejich podskupiny či kombinace, ale zdá se, že populace si na to dost zvykla, resp. spousta lidí už má covid za sebou a část je očkovaná.

2 0
možnosti
ZM

S mutacemi se dá žít, dokud se neobjeví nějaká, se kterou se nebude dat žít.

2 0
možnosti
VB

Dnes jsem psala blog o zjištěních švéds. epidemiologa Tegnella: jednak občany uklidňuje, že na podzim očekává už jen mírné dozvuky pandemie (pokud k nám Čína nedopraví jiný strašný koronavirus, dodávám já), jednak by si nikdy nedovolil nutit bezpříznakové k testování, pokud by to výrazně postrádalo smysl (dnes doporučuje jen těm, kdo se vracejí do Švédska z rizikových zemí, zvláště těch třetích, aby se přece jen otestovali). Roušky se celý rok takřka nenosily, jen výjimečně v největší vlně pandemie ve veřej. dopravě. Průběžně celý rok mohli Švédi chodit v podstatě kamkoli bez testu, bez očkování a je tomu tak i nyní. Mají méně mrtvých než ČR. Očkování p. Tegnell podporuje, ale AstraZenecu a Janssen vakcínu doporučil jen od 65 let, nezastírá jejich rizika. Zveřejňuje i počet očkovaných, kteří dostali covid-19, potřebovali hospitalizaci nebo i zemřeli. Je to férovější země, která nedělá z občanů nesvéprávné bytosti.

0 0
možnosti
ZM

Omezovat testování je nesmysl, nejlépe situaci zvládly země, kde se testovalo hodně.

Ohánět se Švédskem je v Česku dost nesmyslné. Švédové jsou ukáznění a co se doporučovalo, to dodržovali. Češi nedodržovali ani to, co bylo nařízeno, dokonce i v době kdy byly nemocnice zahlcené se našli provokatéři, kteří schválně zaměstnávali policajty.

1 1
možnosti
VL

Odpírači očkování se segregují sami.

3 0
možnosti
PP

V zákonech a celkově ve společnosti je už teď různých segregací tisíce. Jedna navíc nás nezabije...

2 1
možnosti
VD

To je až úchylné popírání lidských práv, ne?

Vzepřít se aspoň jedné je precedens, na kterém je možné stavět.

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik