Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Zcela obecný dotaz, jakým právem se EU domáhá zrušeni zákona o homos. v Maďarsku?

0 0
možnosti
VV

Jako laik se domnivam ze by to mohla byt vseobecna deklarace lidskych prav. Ale snad se ozve nejaky zdejsi odbornik na mezinarodni pravo. opakuji odbornik, ne taky odbornik.

0 0
možnosti
JF

Hlavně pryč z té Unie. Přináší jen diktaturu, totalitu jednoho názoru a v důsledku i chudobu.

5 3
možnosti
Foto

Jasně, proto se tam Madarsko drží zuby nehty a Srbové se tam cpou...;-D

3 1
možnosti
JB

J80a24n 43B84u95r44d18a

22. 7. 2021 10:22

Předně, zbraňová novela nevytváří žádný konflikt s evropskými zbraňovými předpisy. Říká, že některé hodnoty lze chránit zbraní, v podrobnostech nechává prostor podústavnímu právu. Jenže pojem zákon zahrnuje i normy evropského práva. I pokud by vytvářela, nezdá se, že by šlo o něco, co by nešlo překlenout eurokonformním výkladem ve smyslu Lisabonského nálezu. I kdyby nešlo, napasovávat právo na držení zbraně do čl 9(2) nebo snad do národní identity ČR ve smyslu čl. 4(2) SEU by bylo mimořádně odvážné.

Za druhé, k Smlouvě o EU je připojeno prohlášení o přednosti práva EU.

Za třetí, přednost práva EU a jeho konflikt s národním právním řádem nelze pořádně popsat bez principu loajální spolupráce.

Jinak Slovenské důchody byly jednak příšerně divný případ a jsou brány jako taková malá ostudka našeho ÚS, hlavně ale byly postaveny na čl. 9(2), ne na tom, že jde obecně o ústavu.

1 0
možnosti
Foto

Dobrá demagogie. Bruselské směrnice nikomu nezakazují použít zbran při nutné obraně...to pochopitelně dobře víte. Jde o to jakou zbran, tedy velikost zásobníku. Tu určuje i nadále bruselská směrnice. Nebo snad Ustava řeší i velikost zásobníku použité zbraně? To jistě ne.:-) Jen plácnutí do vody ,které ve skutečnosti nic nemění ani nic neřeší....

4 6
možnosti
PM

Vážně nezakazují? Tak proč například ve Velké Británii v době, kdy ještě byla v EU, přijali tak drakonická opatření ohledně zbraní? nebavíme se o zbraních střelných, ale o zbraních obecně? Vždyť tam ani žena na svou obranu nemůže mít jakýkoliv obranný prostředek, jako je třeba pepřový sprej...A to samé se na základě zásahu EU děje i v jiných členských státech...Je smutné, že každý se neustále dokola točí jen a pouze na zbraních střelných, ale ostatní již v potaz nebere...

6 1
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik