Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Očkování proti čemukoli časem ztrácí účinnost. To zase někdo objevil Ameriku.

1 0
možnosti
VB

Otázka zní: proč různé země nutí lidi s přirozenou imunitou po infekci (např. americký právník doložil u soudu, že je uzdravený z covid-19 přes rok a stále mu série testů prokazuje protilátky proti novému onemocnění) k aspoň jedné dávce vakcíny. Aby pak politici mohli vykazovat tyto očkované, ale původně přirozeně imunní jako "plně očkované" s trvající imunitou? Aby se tak zakryla neúčinnost vakcín? Jiná odpověď mě nenapadá.

0 1
možnosti
PV

P36a58v98e73l 18V81é15b18r

25. 9. 2021 14:27

Vidíte, a mě jiná odpověď napadá:Vůbec nejde o účinnost, či neúčinnost vakcíny, ale o to, aby se jí spotřebovalo (rozumějte: prodalo) co nejvíc.

1 0
možnosti
Foto

Babišovi se blíží sedmdesátka, jeho zdraví není dokonalé, u všech vakcín se zveřejňuje, že nejsou stoprocentní a tak se mu ani nedivím.

3 0
možnosti

To jsou tedy bláboly. A to nejsem žádný Babišův fanda.:-/

4 4
možnosti
Foto

"Tím přiznal omezenou účinnost dvou dávek vakcinace."

Tak nevím, přicestoval jste z nějakého alternativního vesmíru?

Že po půl roce účinnost (zejména vůči variantě Delta) poklesne, a obzvlášť u starších občanů, už Izraelci zjistili jaksi v terénu. A taky to, že přeočkování 3. dávkou významně pomůže.

To u vakcín zase není nic neobvyklého.

Kdybyste této vládě vyčítal, že 3. dávkou chce přeočkovávat po 8 měsících, ačkoliv Izraelci zjistili, že je to vhodné dřív, bylo by to na místě. Ale tohle?

7 2
možnosti
VB

Panu Michalovi a dalším: Není vám divné, že se ČR tak žene do 3. dávky, ač EMA k tomu nevydala doporučení? EMA nyní říká, že doba ochrany vakcínami není jistá, ale nejeví se jako urgentní potřeba očkovat 3. dávkou (není na tom odborný konsensus). ECDC doporučilo zvážit 3. dávku u lidí s výrazně poškozeným imunit. systémem, což ale určitě nejsou všichni starší. Každopádně k tomu EMA uvádí, že chybějí data - zda to má smysl.

2 0
možnosti
Foto

Pane Koudelko, na tom není nic neobvyklého, že se k dosažení imunity musí očkovat více dávkami, nebo se přeočkovává v pravidelných intervalech, aby se imunitní paměť osvěžila. U mutujících virů holt musíte očkovat vždy, když se změní natolik, že už původní vakcína imunitní odpověď nevyvolá, protože byla v podstatě připravena vůči "jinému" viru.

6 1
možnosti
PR

P65a61v46e40l 12R47y40š52k78a

25. 9. 2021 10:39

Já hlavně doufám že nás právníci nezačnou léčit.

4 1
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik