Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ČSSD opakovaně páchá sama na sobě sebevraždu, ministr Hamáček si počíná jako Méďa Béďa šlapající v porcelánu. V tuto chvíli mě však víc zajímá, jak se zachová nová vláda: zda zvolí další protiústavní porušování práv a svobod občanů, anebo si konečně všimne civilizovaného postupu skandinávských zemí (např. Švédsko mělo jen přes 60 % očkovaných, ale nezavedlo covid-pas ani žádné podobné zvěrstvo). Norsko a Dánsko uznalo imunitu uzdraveným na 12 měsíců a neposílá je do karantény, když nemají příznaky. Stačí žít opatrně, jen monitorovat lokality (v nich ev. někde vyžadovat odstup nebo i roušku), není třeba volit nesmyslné restrikce celonárodně, když covid nezpůsobuje významnější počet hospitalizovaných (navíc z poloviny jsou tito pacienti v ČR očkovaní). Nejsme ve válečném či poválečném stavu, oproti loňsku se už více projevuje jak část očkovaných, tak větší část uzdravených a imunních.

0 0
možnosti

Nejsem právník, ale neexistuje zákon na ochranu zdraví, třeba z.č, 258 ze dne 14.7.2000.....o který když bude potřeba může politik obhajovat svou snahu o ochranu obyvatel (teď nemyslím aktuálně pana H.)...

0 0
možnosti

Také nejsem právník, ale pak by mělo být jasné, jak je ochrana obyvatel definována. Určitě ne, když nemoc - tzv. pandemii přežije bez pomoci státu více, než 95 % (plus-mínus) pacientů. Jinak by se to mohlo zneužívat každoročně při jakékoli respirační chorobě, včetně nachalzení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik