Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K Janu Kyselovi: Nevím, jak se podle Vás projevil jeho "politický odpor" k Zemanovi. Nějaký vztah k Zemanovi má většina lidí, aniž je tento jejich vztah dán jejich v pravém slova smyslu politickými postoji a názory. Zcela neutrální vztah má k němu, domnívám se, například sousedův pes.

Ke Stanislavu Křečkovi: Pokud vím, prezidenta navštívil, aniž se vyjádřil k jeho kognitivním schopnostem, pouze konstatoval, že jeho pravá pacienta nejsou dotčena. Tedy hodnotil péči ÚVN.

K Václavu Klausovi: Jeho nedávné vidiny, v nichž spatřil, jak z tváře a očí Markéty Adamové Pekarové čiší zlo, připomíná zaujetí soudruha Bobliga z Edestadtu, takže pro mne i jeho kognitivní schopnosti by si zasloužily zvýšenou pozornost.

10 2
možnosti
JP

J96a39n 12P14a46v29l66í46k

3. 11. 2021 20:59

Nemožnost výkonu funkce prezidenta je např. v drobném detailu, že prezident není schopen se podepsat a muselo mu být pořízeno razítko s jeho podpisem, že mu jeho okolí odebralo telefon a musí používat zapůjčený od úředníka trestně stíhaného bez bezpečnostní prověrky nebo od podivné existence jakéhosi fámula z Lukoilu. Nemluvě o zastupování zájmů Ruska a Číny proti zájmům vlastní republiky a nečinnost v situacích, kdy má prezident projevit loajálnost vůči své zemi před jejími občany.

Kritika Jana Kysely jako osoby, která dle autora blogu Zemana nenávidí, je hloupá a nedůstojná od Zemanova oblíbence.

13 3
možnosti
JL

Vase vysvetleni, pane Zdenku Koudelko, je ve smyslu pravnim pravdepodobne spravny. Tento muj komentar neni o posouzeni stavu prezidenta a jeho vykonu provadet prezidenskou funkci, ale o stavu nasi Ustavy neresici podobnou zalezitost hloubeji a spravedlive k osobnosti zastavajici tuto funkci. Ale take ve stejnem meritku nase Ustava pokulhava v reseni hloubeji a spravedliveji ve veci naroda a hlavne jeho obcanu pri problemu osoby, zastavajici tuto funkci.

Na toto tema je nekolik moznosti. Snad ten nejvice drasticky, je sprosteni funkce osobe, na zaklade zdravotniho osvedceni. Komise lekaru pisemnou zpravou upozorni na tuto moznost.

Predani funkce na druhou osobu pri indispozici prezidenta je nutnosti jen na urcitou dobu. Zase na zaklade navrhu komise lekaru. Zde Ustava musi resit tu osobu, ktera prevezme tuto funkci. Na priklad predseda Senatu. Nahrada na tento post po dobu uradovani jako prezident, nahrada musi byt predem urcena.

Funkce vieprezidenta je v nasem systemu trochu nezvykla. Da se rici zbytecna.

Snad ukoncim slovy obcana, zadajiciho zmenu nasi Ustavy ve prospech prehlednych kroku v reseni zdravotniho problemu osoby, zastavajici tuto funkci

1 1
možnosti
Foto

Boha jeho. A kdy tedy bude jmenován premiér a kým? Když snaha o jakékoliv řešení je div ne puč?

14 6
možnosti
ZZ

Počkejte do svolání sněmovny a pak uvidíte !

;-)

2 0
možnosti
Foto

Pátek se blíží. Okolí prezidenta začíná být nervní.:-) Jiný právník by to viděl zase jinak a vedení nemocnice bude jistě zprávu formulovat tak, aby byly případné pochybnosti co nejmenší. Já bych si od psychiatricky nemocného ochlasty určitě střechu zpravit nenechal, když už jste zmínil toho pokrývače....

14 1
možnosti
LH

Tak 3 nervni příspěvky zde myslím nepsali příznivci prezidenta.... :-P

4 1
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik