Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V dnešním telefonickém rozhovoru nevypadal Zeman jako nemožný.

Nevím co na to řeknou Fischer, Vystrčil a spol.

;-D

0 0
možnosti

Ja teda nejsem docentem prava, ani jinym odbornikem na tuto problematiku, ale jako obcan a obycejny vysokoskolsky vzdelany clovek bych si dovolil poznamenat, ze prezidenta jsme nekolik mesicu nevideli nic rict, ani vystoupit na verejnosti. Videli jsme pouze nejake naaranzovane foto, ktere jsem schopen udelat i se svou zesnulou babickou. To, ze nejaky nymand a par obskurnich osob prohlasi, ze Zeman ji knedliky a cituje klasiky neberu jako zadny dukaz o jeho dusevnim stavu. To jsem opet schopen tvrdit i o sve babicce. Beru vase vysvetleni "schopnosti vykonavat urad", nicmene z mi dostupnych zdroju a vagnich vyjadreni vsech okolo Zemana nejsem schopen uvodit zaver, jestli je Zeman pri smyslech. Mozna, ze vy ano.

0 0
možnosti

Pro můj život, chod mé rodiny, města, zaměstnavatele ....... jsem nikdy žádného prezidenta nepotřeboval a nepotřebuji jej ani teď.

;-)

0 1
možnosti

Výborná věcná právní analýza.

Teď přichází čas a je potřeba právně a především politicky se vypořádat s pučisty, kteří usilovali prakticky ve skutečnosti o eliminaci prezidenta republiky a o uzurpování moci ve státě.

To je zjevné jednání proti republice, proti tomuto státu a lze jej zcela určitě kvalifikovat jako protistátní činnost a vlastizradu (právníci určitě budou mít přesnou právní terminologii a kvalifikaci.

Snaha o odstranění M. Zemana, co by prezidenta se tady odehrává a prakticky od stejných lidí už docela dlouhou dobu - těch pokusů tady bylo u několik

Tento poslední, při kterém se snažili využít a zneužít onemocnění prezidenta se ze všech úhlů pohledu jeví jako nejbrutálnější (další úroveň už je jen á la J.F.Kennedy).

Bude také zajímavé, jak bude posuzovaná angažovanost A. Babiše v tomto pučistickém procesu - protože jeho napadání a odsuzování R. Vondráčka za jeho návštěvu M. Zemana v nemocnici ledacos napovídá (???).

:-)

0 2
možnosti
Foto

Tak nevím ....

Je to tak nemoudré nebo zaslepené?

0 0
možnosti

Zeman je osoba neschopná vlastní silou uspokojit své základní životní potřeby. To znamená, že je osoba neschopná vykonávat i mnohem méně náročné profese než je prezidentský úřad.

Prezident by měl svou zemi především reprezentovat. A osoba v pruhovaném pyžamu v pojízdné posteli to nedokáže ani náhodou.

5 0
možnosti

Ale on už zjevně dlouho prezidentovat a reprezentovat nebude - jeho poslední volební období se chýlí ke konci.

Tak jej nechejte v klidu žít a dožít a nebuďte jako hyeny.

:-)

1 0
možnosti
Foto

K osobě prof. Kysely:

Tento pán, kterého velmi nevkusně atakujete, se NIKDY nedopustil obdobných výroků a závěrů jako vy v tomto krátkém textu. Jeho vystupování je vždy korektní a jím podávané informace nejsou nikdy neformovány jeho případnou stranickou příslušností, politickými názory, dokonce ani osobními názory.

Měl byste si z něj vzít příklad. Ale třeba mu závidíte, že je profesor.

1 1
možnosti

Pane Koudelko, možná si myslíte, že rozumíte právu, tak u toho zůstaňte a nemontujte se do toho, čemu nerozumíte. Třeba... "Je to jednání připomínající jednání Hitlera, Mussoliniho, Daladiera a Chamberlaina jako signatářů mnichovské dohody ze září 1938 – o nás bez nás."

Možná to máte zažité od soušky učitelky, ale ono to bylo jinak i když takto je zmatených 90 % Čechů. Mnichov byl technická realizace rozhodnutí čs. vlády z 21.9.1938. Nic více.

K vašim vývodům právním. U soudu si můžete vymýšlet jako advokát co chcete. Zde vám připomínám zdravotní základ problému.

Slova ředitele Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN), že nedal souhlas s informováním o svém zdravotním stavu podle všeho znamenají, že Miloš Zeman není schopen takový souhlas v souladu s právem udělit. V podstatě by nebyla platná ani jeho abdikace na funkci prezidenta, protože by se okamžitě objevila otázka, zda byl schopen rozpoznat důsledky toho co učinil.

I když hradní fámulové naaranžují scénky, kde se bude Miloš usmívat a mávat do kamery, neznamená to, že je orientován v čase, prostoru i událostech.

Prý přeložení Miloše na běžný pokoj je důkaz, že se uzdravil. Příbuzný byl také přeložen z JIP na normální pokoj, akorát nevěděl, kde je, proč tam je a když mu to neřekla sestra, nepoznal ani nejbližší. I změna podpisu vypovídá o duševních změnách, takže signatura pod svoláním Sněmovny na 8. listopadu nemusela být zfalšovaná.

Důkazem o schopnosti vykonávat úřad by měl být znalecký posudek z oboru psychiatrie, kdy znalec se nachází pod hrozbou trestní sankce. Nestačí zamávání Miloše do kamery ani „svědectví“ tak důvěryhodných osob jako je Stanislav Křeček a Václav Klaus st. To by mohla u soudu svědčit, slovy Ducháčka (film Ducháček to zařídí), ještě hudba od stoprvního.

3 3
možnosti
Foto

Jasně, pan prezident je schopen vykonávat svůj úřad. Až bude 1.ledna 2022 předávat na Hradě vysoká státní vyznamenání, nechá se přivézt do Vladislavského sálu na nemocniční posteli. Vyznamenání pak bude předávat přímo z nemocniční postele a v pyžamu. :-)

1 1
možnosti
Foto

Inu, pane Koudelko, vaše psaní je čirá demagogie.

Oháníte se přímou, tedy demokratickou volbou prezidenta a Ústavu pokládáte za nedemokratickou? Proč je v ní právě článek 66? Možná právě pro takové případy, kdy je prezident republiky schováván za hradbou nikým nevolených úředníků (to vám patrně nevadí). Protože po jiných demokratických volbách, ve kterých se vyjádřili úplně stejní lidé, jako při volbě prezidenta, není jasné, jestli a kdy budou výsledky těchto voleb uvedeny do života.

Čekal bych od vás trošku jiný rozbor situace, ten stávající zavání demagogií na sto honů.

3 2
možnosti
Foto

Prezidenta přesunuli na běžný pokoj.

1 0
možnosti
Foto

A dovozujete z toho, že už je schopen vykonávat svůj úřad?

1 0
možnosti
Foto

Už jsem vám jednou psal, že je nešťastné tahat politiku do odborných stanovisek, jenže vám je to jedno.

Navíc se velmi zpronevěřujete své odbornosti a hodnosti docenta ústavního práva, když dovolíte, aby vaše vyjádření ovlivňovaly politické názory až do úrovně výrazné tendenčnosti.

A dnes jste výrazně za hranou právní vědy, měl byste zmínku o docentovi nahradit označením politický zaslepenec.

1 1
možnosti

R81a97d70e83k 87K49o27h98u91t

4. 11. 2021 12:52

Pan Macháček, doktor všeho práva... A hlavně samozvaný cenzor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 188
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1358x
Docent ústavního práva a politologie, Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno a AMBIS vysoká škola. Moravan. Trikolora. Advokát.

Autor knih: Jaroslav Krejčí - protektorátní premiér a předseda Ústavního soudu, Prezident republiky, Právní předpisy samosprávy, Transcendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státu, Zákon o obcích (obecní zřízení) Komentář.

Seznam rubrik